Kengäagentti Zigentti suuntaa marraskuun toisella viikolla Tampereelle. Joka toinen vuosi järjestettävien Apuväline-messujen 30-vuotisjuhlavuoden yhtenä kärkiteemana on esteettömyys.

Kenkäagentti ja New Feet olivat mukana myös edellisellä kerralla. Tuolloin New Feetin Henrik innostui fiksaamaan Zigentin selkää. Henrik on tällä välin jäänyt eläkkeelle, joten Zigentin on selvittävä kolmen messupäivän rypistyksestä ilman ruotsalaisen kuuluisia fiksaustaitoja.

Apuväline-messuilla ovat esillä liikkumisen, kommunikoinnin, kodin ja hoitotyön apuvälineet. Teemoina ovat tällä kertaa robotiikka ja teknologia, kuntoutus ja hyvinvointi sekä saavutettavuus ja esteettömyys.

Zigentti on paikalla esittelemässä New Feet-jalkineita, sillä monelle asianmukaisten kenkien puute on este liikkumiselle.

Jo kahden vuoden takaisilla messuilla New Feetit kiinnostivat yleisöä yli odotusten. Kiitosta tuli ennen kaikkea kenkien ulkonäöstä ja siitä, että sopivat monelle, joilla on erityisvaatimuksia. Kenkägentti yllättyikin edellisellä messukerralla siitä, miten monenlaisia tarpeita ihmisillä on.

Viime messuilla yleisin kysymys oli, mistä kenkiä saa. Kahdessa vuodessa New Feet-jälleenmyyjien määrä on Suomessa viisinkertaistunut. Apuväline-messuilla jälleenmyyjistä ovat mukana ainakin Turun Tukikohta, Haltija Group sekä Erikoisuutarit Tampereelta.

Tampereen Messu- ja urheilukeskuksessa pidettävien messujen järjestäjän toimii Expomark yhdessä Invalidiliiton kanssa. Yhteistyössä ovat mukana Näkövammaisten liitto ry ja Sailab MedTech Finland sekä Suomen Vammaisurheilu ja -liikunta VAU. Näytteilleasettajia on tällä kertaa pari sataa.

Apuväline-messut on suunnattu terveys- ja sosiaalialan päättäjille, apuvälinealan, kuntoutuksen ja hoitoalan ammattilaisille, apuvälineiden käyttäjille ja erityistä tukea tarvitseville sekä terveys- ja sosiaalialan opiskelijoille. Kolmipäiväisten messujen ensimmäinen päivä on tarkoitettu ammattilaisille.