Kesän 2020 New Feet -mallisto on aiempaa sporttisempi ja värikkäämpi. Tämä selvisi juhannusviikolla New Feetin pääkonttorilla pidetyssä kesän 2020 mallistopalaverissa.

Myös kenkäagentti Zigentti osallistui kolmipäiväiseen mallistopalaveriin Tanskan Randersissa yhdessä muiden Pohjoismaiden New Feet -edustajien kanssa. Kaikilla New Feet -edustajilla on mahdollisuus vaikuttaa mallistoon.

Mallistopalvereita järjestetään kaksi kertaa vuodessa. Kesäkuussa valitaan seuraavan kevään ja kesän mallit. Seuraavan syksyn ja talven mallistosta päätetään tammikuussa.

New Feetin perustajat, toimitusjohtaja Kim sekä tuotantojohtaja Hans Jørgen ovat kaksi kertaa vuodessa vaikeiden päätöksien edessä. Jo ennen mallistopalaveria on karsittu useita versioita.

Mallistopalaverissa päätetään tuleva mallisto ja käydään myös läpi uudet asiat kuten jalkineiden uudet ominaisuudet, materiaalit tai konseptiuudistukset.

Mallistopalaverin alussa esillä on kaikkiaan 250 eri versiota kenkiä ja sandaaleita. Tavoitteena on kolmen päivän aikana karsia versioita niin, että jäljelle jää 130-150.

Mallistopalaverissa monesta kivasta mallista täytyy osata luopua. Punakynä on mallistopalaverin tärkein työkalu. Kaikkia malleja ei voi ottaa valmistukseen. Se tekee kipeää.

Värivalinnat ja värien vertailu tehdään kenkiä sovittamalla. Kenkä näyttää jalassa erilaiselta kuin pöydällä tai kädessä. Väri pääsee oikeuksiinsa vasta jalassa. Päätökset siitä, mikä väri väri jatkaa, tehdään aina vasta sen jälkeen, kun kenkä on nähty myös jalassa.

Mallistopalaverissa tärkeää on löytää tasapainoinen mallisto, josta löytyisi jalkineita erilaisille jaloille ja jälleenmyyjille. Kaikki jälleenmyyjätkään eivät ole samanlaisia.

Lopullisessa valinnassa on otettava huomioon tuleva muoti ja värit. Erilaisista malleista pitää löytyä erilaisia versioista. On oltava tarrakenkiä ja nauhakenkiä sekä uutta ja vanhaa. Moni tämän kesän hyväksi havaittu malli jatkaa myös tulevalla kaudella.

New Feetin jalkineita suunnittelevat ammattilaiset kehittelevät malliversioita enemmän kuin 250. Osa versioista karsitaan jo ennen mallistopalaveria.

Mallistopalaverissa käytannössä kaikki malliversiot sovitetaan. Mallit löytyvät omasta takaa, sillä malleina toimivat New Feetin Renate ja myös Zigentin Sailalla on naisten mallikoon jalka.

Juhannuksen jälkeen otetaan kesän 2020 -malliston valinnassa mukaan vielä myös Tanskan suurimmat jälleenmyyjät. Heille esitellään malleja, joista mallistopalaverissa emmittiin. Suurimmilla jälleenmyyjillä on siis mallistoon myös vaikutusvaltaa. Jälleenmyyjät tuntevat asiakkaansa.

Malliston runko lyödään lukkoon kesäkuun loppuun mennessä. Jo elokuussa eri maissa järjestetään kenkämessut, joissa jälleenmyyjät tekevät ennakkotilauksensa. Suomen Kenkäviikko järjestetään 21–24 elokuuta Fashion Centerissä Vantaalla, jossa myös Zigentillä on showroom. Mikäli jokin malli ei pohjoismaisilla messuilla osoittaudu riittävän suosituksi, se ei myöskään mene tuotantoon.

Elokuun jälkeen kevään ja kesän 2020 -malleja aletaan valmistaa Portugalissa. Ensimmäiset kengät toimitetaan kauppoihin helmi-maaliskuussa.