Sekä naisten että miesten kenkiä Baijerissa valmistavan Jomoksen ja Zigentin välinen sopimus alkaa 1. joulukuuta 2023.

Jomoksen kenkätehdas Saksan Selbitzissä on yksi Euroopan moderneimmista. Firman perustajan nimestä ja paikkakunnasta juontuu myös kenkämerkin nimi Johann Mohr Selbitz eli Jomos.

Jomoksen slogan ”Aircomfort made in Germany” perustuu pitkään kehiteltyyn tekniikkaan, jota yhtiö kutsuu nimellä ”Comfort Engineering”.

 

 

Jomos valmistaa muodikkaita ja mukavia yleiskenkiä, joissa on hyvä istuvuus. Kenkien pohjat ovat kevyitä ja vaimentavat hyvin iskuja. Jomoksen Air Comfort-pohjissa on ergonomisesti rullaava käynti.

”Arvostan yrityksen pitkää historiaa”

Kenkäagentuuri Zigentin Saila Ziemann ottaa Jomoksen hoidettavakseen innostuneena.

– Jomoksessa minua viehättää saksalaisten tapa tehdä pieteetillä pitkäjänteistä työtä. Arvostan yrityksen pitkää historiaa ja perheyritystaustaa.

Jomokselle tärkeää yhteistyössä on, että Saila on toiminut menestyksekkäästi alalla jo vuosia.

– Saila hallitsee hyvin markkinoiden vaatimukset. Olemme iloisia yhteistyöstä hänen kanssaan.

Muodikkaasti klassisella tyylillä

Johann Mohrin 1928 perustama kenkäverstas siirtyi hänen poikansa Wilhelm Mohrin johdolla nykyiseen osoitteeseensa 1948. Tehdas kasvoi ja rakennettiin uudelleen 1997. Tehdasta ja sen tuotantatekniikkaa on uudistettu viime vuosina.

Jomos on tehnyt jo pian 40 vuotta yhteistyötä brasilialaisen nahkavalmistajan kanssa. Yli 30 vuotta Jomoksella on ollut myös yhteistyöyritys Intiassa. Yhteistyö mahdollistaa työpaikkojen säilymisen ja lopputuotannon Saksassa. Jomos ilmoittaa, että molemmissa maissa yhteistyökumppanit jakavat samat arvot kuin emoyhtiö Saksassa.

Zigentin Sailan mukaan Jomos tuo hyvän lisän kenkäagentuurin kolmen muun merkin rinnalle.

– Jomos on keskittynyt miesten kenkiin ja he ovat hyviä siinä. Asiakkaina miehet arvostavat mukavuutta ja klassista tyyliä. Lisäksi Jomos on hintatasoltaan mukava. Ja kaupoissa helppo myytävä, kun on jalkaan käypä, Saila tietää.

Jomoksen kotisivut saksaksi ja englanniksi löytyvät osoitteesta https://www.jomos.de