Kenkäagentti Zigentti matkaa torstaina 17. lokakuuta Turkuun, jossa järjestetään 3. Kansallinen diabetesjalka -symposium. Zigentti on mukana nyt ensimmäistä kertaa.

Kaksipäiväinen symposium on suunnattu diabeetikon jalkaongelmien kanssa työskenteleville terveydenhuollon ammattilaisille. Zigentti on paikalla näytteilleasettajana, sillä New Feet Medical Footwear-jalkineet on tarkoitettu erityisesti juuri diabeetikoille.

Tänä vuonna symposiumissa keskustellaan muun muassa diabeetikkojen päivitetyistä hoitosuosituksista, jalkahaavan infektioista ja paikallishoidosta, jalkahaavan uusiutumisen ehkäisystä sekä diabeetikon jalkaongelmien hoidon laatumittareista. Tapahtumassa esitellään myös uusia innovaatioita diabeteksen diagnostiikkaan ja hoitoon kuten esimerkiksi telelääketieteen mahdollisuudet diabeetikon jalkaongelmissa.

Turun Logomossa pidettävän symposiumin järjestäjinä toimivat Suomen Diabetesliitto, Suomen Diabetestutkijat ja Diabetologit, Suomen Haavanhoitoyhdistys sekä Suomen Jalkojenhoitaja- ja Jalkaterapeuttiliitto. Symposium on osa pohjoismaista Nordic Diabetic Foot Task Force -projektia.

New Feet-malliparein varustautunut Zigentti on mukana Logomossa molempina päivinä.