Itävaltalainen kenkäsuunnittelija Martin Koller perusti 1991 Think!-merkin valmistaakseen ”terveellisiä kenkiä, jotka eivät näytä niin hirveän rumilta”. Cambio on yksi pisimpään tuotannossa ollut naisten malli, jolle ei vieläkään löydy vertaistaan.

Suomessa Cambio on ollut erityisen suosittu. Sandaalin ortopedinen lesti tarjoaa hyvin tilaa. Cambio istuukin erinomaisesti myös hiukan tukevampaan jalkaan.

 

Tässä 10 asiaa, jotka Cambio-sandaalista kannattaa tietää:

1. Cambio on erinomainen valinta ennaltaehkäisemään jalkaongelmia sekä tukemaan askelluksessa jo ilmenneitä virheasentoja.

2. Cambion irrotettavan sisäpohjan ansiosta sandaaleihin voi laittaa myös yksilölliset tukipohjalliset.

3. Cambion kiertojäykkä pohjarakenne tukee hyvin kävelyn eri vaiheita. Alaspäin levenevä ulkopohja puolestaan antaa sivuttaista tukea jaloille. Paksu pohja vaimentaa kävellessä hyvin iskuja.

4. Cambion suora lesti varmistaa luonnollisen askelluksen. Isovarpaan puolelta kengän anatominen suora muoto ennaltaehkäisee isovarpaan vääntymistä virheasentoon sekä tukee oikeaa askellusta.

5. Cambion pohjarakenne soveltuu jalkojen virheasennoista (ylipronaatio sekä supinaatio) kärsiville jaloille. Myös plantaarifaskiitista (luupiikki) sekä päkiäkivuista kärsiville Cambio on tukevan pohjansa ansiosta erinomainen valinta.

6. Cambion tummasta ulkopohjasta ei jää jälkiä vaaleaan lattiaan eikä pohja ole liukas.

7. Cambion tukevat sisä- ja ulkosyrjät antavat kävellessä umpikenkämäisen tuen. Cambion sivut alkavat riittävän takaa ja tukevat hyvin nilkkoja. Tämä ominaisuus sopii erinomaisesti ylipronatoiville eli liiallisesta jalkaterän sisäänkääntymistä kärsiville jaloille.

8. Cambion säädettävät remmit takaavat aina hyvän istuvuuden myös silloin, kun jalka turpoaa päivän mittaan. Vasaravarpaille on enemmän tilaa 2-tarraversiossa, jossa varvastila on laajempi. Cambion takaremmillinen malli taas takaa rennon ja tukevan askelluksen.

9. Cambion irrotettava sisäpohjallinen on helppo pitää puhtaana ja uusia pohjallisia saa varaosina. Sisäpohja on haljasnahkaa, joka ei päästä jalkaa liukumaan kengän sisällä.

10. Cambion sisävuori on kasviparkittua nahkaa, eikä vuori sisällä haitallista kromia. Väritön vuori ei sisällä allergisoivia väriaineita. Myöskään kengän metallisosissa ei ole nikkeliä. Cambio sopiikin hyvin allergikoille.