Laatukengässäkään ei riitä, että tykkää kengän ulkonäöstä. Myös jalan malli on tärkeä – ja siinä korostuu myyjän asiantuntemus. Sellaista kenkää ei olekaan, joka kävisi kaikille.

Myös kenkäagentti Zigentin luona 35. Kenkäviikolla Vantaan Fashion Centerissä vieraillut helsinkiläisen Kenkä-Ralen kauppias Lea tietää, että nykyaikuiset ovat trendikkäitä. Kengässä pitää olla väriä ja näköä. Lauantaina päättyneellä Kenkäviikolla jälleenmyyjät valitsivat ja tilasivat liikkeisiinsä ensi syksyn kenkämalliston uutuuksia.

Mette

Kuvan New Feet kenkien Mette-sarjan lesti on tämän kevään uutuus. Mette-sarjassa on erittäin kevyt kumipohja. Mette on ollut hyvin suosittu kesäkenkä. Ensi syksyyn tulossa ovat ensimmäiset Mette-sarjan talvikengät.

Yhä värikkäämpien ja kauniimpien kenkien myötä jälleenmyyjien ammattitaito nousee tärkeään rooliin. Jälleenmyyjät tietävät, että kuluttajien voi joskus olla vaikeaa pitää pää kylmänä. Kengät ostetaan usein silmillä.

Linn-sarjan lestien suosio jatkuu. Linn on kevyt, siinä on rullaava askellus, hyvä käynti ja riittävästi varvastilaa. Linnin pohjan muotoilu on tukeva, mutta se mahdollistaa silti luonnollisen varvastyönnön. Kengällä jaksaa hyvin kävellä. Linn-sarja on houkutellut kuluttajia sovittamaan kenkiä jo ulkonäkönsä vuoksi, sillä kenkien ulkonäkö vetoaa monen ikäisiin.

Kaikki New Feet-kenkien peruslestit ovat saman levyisiä, mutta kenkien kärjen muodossa ja tilavuudessa on eroja. New Feetit ovat kaikki varpaille tilavia, mutta silti kengissä on kolmea eri laajuutta. Lestiin vaikuttaa muun muassa, onko kengän päällysmateriaali strechiä. Jos kengässä on strechiä, kenkää ei tarvitse tehdä yhtä korkeaksi, jotta varpaat mahtuvat hyvin kenkään.

Yksi New Feet -lesteistä on tennarimainen Rikke. Siinä on nuorekas ulkonkö sekä hyvä ja tukeva kumipohja. Rikkessä on varpaille hyvin tilaa sekä korkeus- että leveyssuunnassa.

Kuluttajan kannalta myyjän ammattitaito on tärkeä. Myyjän olisi osattava tarjota asiakkaalle oikeaa kenkämallia. Monet Suomen New Feet jälleenmyyjistä ovat jalka-ammattilaisia. He tuntevat jalat ja niihin sopivat kengät. Kuluttajalle siitä on valtavasti hyötyä.

Malibu on syksyn 2020 uusi lesti. Malibussa on kumipohja, se on klassinen mutta samalla nuorekas. Läpinäkyvä pohja tekee siitä trendikkään. Malibussa on hyvä varvaskorkeus, mutta kengästä ei ole strech-versiota. Kaikki eivät strechiä kengissä tarvitsekaan.

New Feet-kenkien lestit on usein nimetty New Feetin työntekijöiden ja sukulaisten nimien mukaan. Kuluttajan kannalta lestien nimillä ei tietenkään ole suurta merkitystä, mutta kenkien jälleenmyyjät saavat lestien nimistä arvokasta tietoa. Tuttuja ja suomalaisten jalkaan hyvin istuvia lestejä osataan jo uusissa mallistoissa toivoa.

Punaista ja sopivasti bling-blingiä. Rikke- ja Linn-lestien tulevan syksyn mallit korostavat trendiä, jonka mukaan hyvien kenkien ei tarvitse olla tylsiä.