New Feet -sandaalien sisäpohjallisen pesu on helppoa. Vaikeinta siinä on pohjallisen irrottaminen, mutta siihenkin on konstinsa. 

Kaikissa New Feet -jalkineissa on 6 mm paksu irrotettava Protektor® -sisäpohjallinen. Samanlainen pohjallinen löytyy myös kaikista New Feet -sandaaleista. New Feetin pohjallinen vaimentaa iskuja ja tukee jalkaa.

Jotta sandaalissa voidaan käyttää irrotettavia sisäpohjallisia, on sandaalin rungon oltava riittävän jämäkkä. Tällaisen sandaalin valmistus vaatii erikoisosaamista.

Kaikissa New Feet -jalkineissa on irrotettava sisäpohjallinen.

Tarvittaessa sandaalin alkuperäisen pohjallisen voi korvata omalla yksilöllisellä pohjallisella. Silloin on huomioitava, että pohjallinen on riittävän paksu.

Tiukassa on mutta irti lähtee

Irtopohjallisen on pysyttävä käveltäessä tiukasti paikallaan, joten se on sandaalissa kiinni tarrakiinnityksellä. Pohjallinen ei ole kengän pohjassa kiinni koko matkaltaan, vaan tarraosuus on pohjallisen varpaiden sekä kantapään alla.

 

Pohjallisen voi irrottaa vaikka kenkälusikalla.

 

Pohjallisen irrotus on helpointa aloittaa keskikohdasta, jossa tarrakiinnitystä ei ole. Yleensä pohjallinen lähtee sormivoimin, mutta jos sormia ei helposti saa pohjan ja pohjallisen väliin, kannattaa pohjallista ensi kohottaa vaikka kenkälusikalla. Sen jälkeen sormet saa paremmin pohjallisen alle.

 

Irtopohjallinen voi olla todella tiukassa, mutta rauhallisesti ylöspäin kohottamalla se irtoaa. Maltin menetys, väkivalta ja terävät esineet eivät yleensä johda toivottuun lopputulokseen.

New Feet -sandaaleissa pohjallinen on helpointa ottaa ulos taaksepäin vetämällä.

Pesu miedolla saippualla

Irtopohjallinen pestään ainoastaan yläpuolelta. Paras pesuaine on mieto saippua (esim. Marseille-saippua), joka levitetään pyörivin liikkein pehmeällä harjalla.

 

New Feet -pohjallinen pestään miedolla saippualla.

 

Pohjallista ei huuhdella eikä kastella saippuan jäljiltä. Lika ja vaahto pyyhitään pois liinalla. Tärkeää on antaa pohjallisen kuivua kunnolla ennen sen laittamista takaisin sandaaliin.