”Jalkaterapian Anne Pietiläinen on teettänyt Lopenlinnassa sijaitsevaan jalkahoitolaansa pohjallispajan ja pystyy nyt valmistamaan itse asiakkaille tukipohjallisia”, kerrottiin Lopen Lehdessä vuonna 1992.

Kolme vuosikymmentä myöhemmin Anne Pietiläinen on Lopella edelleen. Nykyinen jalkaterapian toimipiste Jokiniementiellä on vain kivenheiton päässä paikasta, jossa hän aloitti 4. kesäkuuta 1991.

Lopen Lehdessä tuore yrittäjä muistutti, kuinka ”monilla nuorilla on niin sanottu pullajalka, mikä johtuu jalan lihasten huonosta kunnosta” ja, että että ”lenkkitossut ovat monen jalkavaivan aiheuttajia”.

Ajat muuttuvat ja sen ajan nuoret ovat nyt tukevasti keski-iässä. Se on kuitenkin pysyvää, että pullajalkoja ja lenkkitossuja suomalaisilla on edelleen.

Lapsille jalkajumppaa 30 vuotta sitten suositellut Anne Pietiläinen oli ennen jalkahoitouraansa lastenhoitaja. Lastenhoitajan virka vaihtui lennosta jalkahoitajan opintoihin. Opiskellessaan Pietiläinen tiesi heti, että oli löytänyt oman juttunsa.

Yrittäjyys alkoi vauhdilla, sillä vajaa viikko opintojen päättymisestä Pietiläinen pisti pystyyn oman yrityksen. Sillä tiellä hän on edelleen.

Ja edelleen Pietiläinen voisi allekirjoittaa saman kuin totesi Lopen Lehden haastattelussa 1992.

– Kengän valmistajille ja kuluttajille pitäisi pikku hiljaa hivuttaa oikeaa kenkätietoutta. Huonosti sopivat kengät ovat monen jalkavaivan aiheuttajia. Ostettaessa kenkiä on valittava riittävän suuret kengät.

Myös Zigentti oli paikalla, kun Jalkaterapia Anne Pietiläinen vietti 30-vuotisjuhlia 4. kesäkuuta.