Yhteen ComfortKnit-sarjan kengänpäälliseen käytetään noin 1,4 kilometriä polyamidilankaa. Sillä neulotaan tukevuutta tai vastaavasti liikkumatilaa juuri niihin kohtiin, missä mitäkin ominaisuutta tarvitaan.

Kaikissa ComfortKnit-malleissa polyamidilangalla valmistettava kengänpäällinen saa jo neulomisvaiheessa kolmiulotteisen muodon. Berkemannin patentoimalla 3D AIRKNIT -teknologialla neulominen ja langan kiinnittäminen tapahtuu useilla erilaisilla tavoilla eri kohdissa kengänpäällistä. Päällinen on jaettu osioihin. Teknologialla saadaan runsaasti liikkumatilaa jalan rullaukseen ja varvastyöntöön, mutta vastaavasti neulos on erittäin tukeva kohdissa, joissa jalka tarvitsee tukea ja pitoa.

Kun jokainen päällinen neulotaan jo valmiiksi tarkkaan muotoonsa, hukkamateriaalia tulee mahdollisimman vähän. Ympäristön kannalta tämä on hyvä teknologia.

 

Berkemann ComfortKnit-neuloskenkien 10 tärppiä:

1. Päällisen materiaali on erityisen ihoystävällistä myös paljaaseen jalkaan. Samanlaisia materiaaleja käytetään tästä syystä myös monissa lääketieteen ortopedisissa tuissa ja apuvälineissä.

2. Päällinen on erittäin kevyt ja hengittävä. Se tuntuu mukavalta jalassa.

3. ComfortKnit-päällinen on neulottu erilaisiin osioihin jalan tuen ja liikkumatilan tarpeiden mukaan.

4. Kenkä kuivuu nopeasti, kestää hyvin rasitusta ja kestää käytössä pitkään.

5. Kaikissa ComfortKnit- sarjan kengissä on irrotettava pohjallinen. Tarvittaessa pohjallisten tilalle voi vaihtaa myös omat ortopediset pohjalliset.

6. Sideharsomaisen päällisen eri osiot pitävät jalan hellän tuntuisesti paikoillaan.

7. Pehmeät kengännauhat ja nauhojen pujotusreiät tuntuvat jalkaan miellyttäviltä.

8. Jokaista kengänpäällistä varten tarvitaan noin 1,4 km HighTech-polyamidi-lankaa.

9. Kengän kanta- ja varvasosat antavat suojaa ja pitävät kengän ryhdikkäänä.

10. Osassa malleja on myös piilokorko yhdistettynä urheilullisen lenkkarin ulkonäköön.

 

Tässä muutamia esimerkkejä Berkemann ComfortKnit-malleista

 

ComfortKnit-malleista tunnetuin ja myydyin on naisten malli Pinar, jossa neulottu päällinen on yhdistetty urheilulliseen pohjaan. Kenkä on hyvin trendikäs ja lenkkarimainen.

Pinar on ollut ComfortKnit-malleista Suomen suosituin naisten kenkä. Pinarissa neulottu päällinen on yhdistetty urheilulliseen pohjaan. Kenkä on hyvin trendikäs ja lenkkarimainen. Pinar on kevyesti topattu ja erittäin kevyt ns. Comfort-Sneaker, joka sopii myös haastavammille jaloille.

Alinda on naisten tarranauhamalli. Kaksi tarranauhaa helpottaa kengän pukemista ja riisumista. Tarranauhoilla kengän istuvuuden saa optimoitua, jonka vuoksi malli sopii erityisen hyvin myös omia ortopedisiä pohjallisia käyttäville.

Naistenkenkä Eila on lämpimien päivien malli. Sen neulos on väljempi ja kenkä on sen vuoksi vielä hengittävämpi.

Allegra on suosittu naisten malli, joka oli aikoinaan ensimmäinen Berkemannin patentoimalla uudella 3D AIRKNIT -teknologialla valmistettu neuloskenkä.

Kirana on slip-in -mallinen kenkä naisille. Jalka on helppo sujauttaa kenkään, sillä Kiranassa ei ole ilttiä. Nauhat eivät paina jalkaa ja ne voi kiristää tarpeen mukaan – tai olla kiristämättä. Kiranan neulos on tyylikäs.

Roxana on sivuistaan tuettu ja samalla tukevin naisten ComfortKnit-malleista. Urheilulliseksi muotoillun Roxanan päällinen on neulottu hiukan tiheämmäksi, jonka ansiosta malli sopii hyvin myös syksyisempään käyttöön. Kenkä on kuitenkin hengittävä ja kevyt.

 

Naisten malli Niki on Block-Design -värityksellä kauden muotiväreissä saatavilla oleva hyvin urheilullinen lenkkarimallinen kenkä.

 

Berkemann valmistaa neuloskenkiä myös miehille. Allegro on ollut Suomessa suosituin miesten ComfortKnit-kengistä. Allegro on hyvin mukavuuspainotteinen neuloskenkä. Se on kevyt ja hengittävä. Allegroon on tarvittaessa helppo vaihtaa myös oma ortopedinen pohjallinen.

Kaikki kuvat: Berkemann GmbH & Co