Kun Päivi Parikka-Sinisalo sai vuonna 2017 kuulla tanskalaisista New Feet-jalkineista, hän tiesi heti haluavansa niitä myyntiin. Nyt pari vuotta myöhemmin Päivin vain muutaman neliömetrin hoitotila Helsingin Mannerheimintiellä on yksi Suomen suurimmista New Feet-myyjistä.

Yli 30 vuotta jalkojenhoitajana toimineelle Päiville kengänmyynti antaa vaihtelua työhön. Päivi on iloinen, että hänellä on vihdoin myynnissä kenkiä asiakkaille, joilla on jalkaongelmia tai kiinnostusta jalkavaivojen ennaltaehkäisyyn.

Päivi ei painosta eikä tuputa. Hän tuntee asiakkaansa hyvin ja on lyhyessä ajassa saanut vakioasiakkaita. Monet ovat hankkineet jo useammat New Feetit. Mieleenpainuvin oli asiakas, joka osti neljät kengät.

Päivin salaisuus on oma innostus. Tunnin kestävän jalkahoidon aikana kengistä saa helposti juteltavaa. Niinpä pikkuruisesta jalkahoitolasta ostetaan New Feet-kenkiä kotikengistä talvikenkiin. Varsinkin miehet pitävät siitä, että Päivi valitsee heille kengät.

Päivi pitää tiloissaan muutaman kymmenen kenkäparin käsivarastoa. Kengänmyynti alkaa tarvekartoituksesta. Jalkojenhoitajana Päivi osaa asiakkaan jalat näkemällä valita varastostaan sopivat vaihtoehdot sovitettavaksi. Jos sopivaa kokoa ei heti löydy, Päivi tilaa sopivat.

Päivi Parikka-Sinisalo käy säännöllisesti Zigentin luona katsastamassa uudet New Feet-mallit. Kun on tutustunut malleihin, niitä on helppo tilata kuvien perusteella.