Tampereen Messu- ja urheilukeskuksessa lauantaina päättyneet Apuväline-messut sujuivat kenkämerkki New Feetin ja Zigentin kannalta mukavasti.

Kolmipäiväisessä tapahtumassa Zigentti pääsi keskustelemaan sekä ammattilaisten että kuluttajien kanssa arjen kenkäongelmista. Apuväline-messujen vierailijat kertoivat, kuinka jokaisella on hyvin erilaisia tarpeita, mutta tarjolla olevat kengät ovat kuitenkin joka puolella aina samoja.

New Feetin osastolla kengistä kiinnostuneita messuvieraita ohjattiin ottamaan yhteyttä oman paikkakunnan New Feet-jälleenmyyjiin. Samalla huomattiin, että Suomessa on edelleen alueita, joissa New Feet-jälleenmyyjiä ei ole.

Esimerkiksi Pohjanmaalla kengille olisi kysyntää, mutta jälleenmyyjiä kaivattaisiin. Esimerkiksi Apuväline-messujen torstain ammattilaispäivässä osastolla vieraillut närpiöläisryhmä oli ohjattava niiden jälleenmyyjien pakeille, joilla on New Feet-jalkineita tarjolla nettikaupassa.

New Feet Medical Footwear oli Apuväline-messuilla mukana nyt toista kertaa. Edelliset messut pidettiin kaksi vuotta sitten.

Tämän talven New Feet-mallisto on entistä muodikkaampi, minkä huomasi myös kuluttajilta tulleista suorista palautteista. Moni totesi, että on ihanaa, kun tarjolla on hyvännäköisiä kenkiä.

Naisia kiinnostivat erityisesti trendikkäät talvinilkkurit konjakin värisinä. Lähes jokainen osastolla vieraillut nosteli hyllystä kahta samanväristä nilkkurimallia.

Konjakinvärisissä suosikkinilkkureissa on lämmin Picos-vuori. Messuvieraita kiinnostivat sekä vetoketjullinen että vetoketjulla ja kengännauhoilla varustettu malli.

Apuväline-messujen parin sadan näytteileasettajien joukossa olivat mukana myös New Feet-jälleenmyyjät Turun Tukikohta, Haltija Group ja Erikoissuutarit. Tampereen jälleenmyyjä Erikoissuutarit oli jopa varustanut oman osastonsa New Feet-henkisesti. Messuilla myös vieraili tuttuja jälleenmyyjiä kuten Lopella ja Riihimäellä toimiva Jalkaterapia Anne Pietiläinen (pääkuvassa vasemmalla).

Ja mikä mukavinta, messuilta löytyi jälleen myös uusia New Feet-jälleenmyyjiä.

Uutta ja ehkä ainutlaatuista oli, että Apuväline-messujen New Feetin ja Zigentin osastolla nähtiin tällä kertaa myös apupoika. Zigentin Marcus-apupojan tehtävänä oli tasata ruuhkahuippuja pitämällä messuvieraita hyvällä tuulella sillä välin, kun kenkäagentti Zigentti hoiteli toisten vieraiden kanssa kengistä kertomisen ammatillisempaa puolta.