Strobel-rakenteella valmistettu kenkä on hiukan kuin hanska kädessä. Kengän päällinen ja sisäpohja ommellaan yhteen ennen kuin kengän ulkopohja liimataan paikoilleen.

Strobel-rakenteen etuina ovat, että kengän kantaosasta saadaan vakaa, mutta samalla kengän etusosaan saadaan joustavuutta.

Erikoisompelukone Strobel VTD 410 EV pystyy ompelemaan myös vaikeasti läpäistävää kevlaria aina 11mm paksuuteen saakka. Kuva: Strobel

Strobel-rakennetta varten kengän päällinen ja sisäpohja ommellaan yhteen Strobel-ompelukoneella ja Strobel-ompeleella. Vaikka kenkien valmistus Strobel-rakenteella vaatii erikoiskoneen, on käytetty tekniikka kuitenkin edullinen valmistettaessa joustavia ja kevyempiä kenkiä. Strobel-rakennetta käytetäänkin yleisesti esimerkiksi juoksukengissä.

Kaikki New Feet -kengät valmistetaan Strobel-rakenteella. Kenkien sisäpuoliset ompeleet on vedetty sisään, jotta sisäsaumat eivät ärsyttäisi jalkojen ihoa. Kenkä on vakaa, sillä kengän lenkkirauta on integroitu ulkopohjaan (ks. pääkuva).

Kuvakaappaus Strobel Spezialmaschinen esittelyvideosta.

Strobel sai alkunsa vuonna 1883, kun saksalainen Johannes Strobel otti haltuunsa Simmerlein & Willareth -nimisen firman. J. Strobel -nimellä toiminut yritys aloitti valmistamalla polkupyöriä ja korjaamalla ompelukoneita.

1919 J. Strobel keskittyi valmistamaan erikoisompelukoneita. Yritys laajeni maailmanlaajuiseksi vuonna 1947. J. Strobel & Söhne GmbH & Co oli vuoteen 2005 saakka perheen omistuksessa. Nykyään yhtiön pääpaikka on Saksan Puchheimissa nimellä Strobel Spezialmaschinen GmbH.

Kengässä Strobel-rakenne näkyy parhaiten irrotettavan sisäpohjallisen alta. Kun sisäpohjallisen nostaa pois, Strobel-ommel tulee näkyviin.